Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Nový Domácí pekař
Domácí mlékař

Díky nasazení a bezobalové žádostivosti všech zúčastněných se nám podařilo vytvořit základ něčeho, co by v budoucnu mohla být fungující biobanka. Máme z toho fakt radost. Plné třílitrové sklenice cizrny, barevné čočky, hrachu, fazolí, neslazených a nesolených kukuřičných lupínků a hlavně skvělých sušených meruněk a mandlí a jeden sud, kde odpočívá zbytek, a který, pravda, zabírá trochu místa, ale překnává ho hřejivý pocit z množství obalů, které opadly a hlavně z výborného sociálního happeningu, kdy si v jeden okamžik cca 15 žen na relativně malém prostoru váží své potraviny….kdo nezažil, nepochopí.

A protože u nás frčí dlouhodobě domácí marcipán, je třeba ho někdy trochu odlehčit (odlehčit svědomí). Na tuto verzi je třeba mandlí (neloupat), sušené nesířené meruňky, rozinky, kvalitní hořké kakao, trochu rumu a lžíce vody. Množství dle chuti, dávám většinou mandlí stejně jako rozinek a meruněk dohromady. 

Vše vkládám do sekáčku od mixéru, kde nejprve nasekám. Pokud chybí sekáček, lze namlít mandle na mlínku na strouhanku. Ze sekáčku následně hmotu vyjmu, vložím do misky a rozmixuji. Pro jistotu přidávám trochu vody pro zvlhčení hmoty (prevence proti spálení mixéru). Mokrou rukou následně uválím malé kuličky.

Sdílej článek...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Přidejte komentář