Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

Díky nasazení a bezobalové žádostivosti všech zúčastněných se nám podařilo vytvořit základ něčeho, co by v budoucnu mohla být fungující biobanka. Máme z toho fakt radost. Plné třílitrové sklenice cizrny, barevné čočky, hrachu, fazolí, neslazených a nesolených kukuřičných lupínků a hlavně skvělých sušených meruněk a mandlí a jeden sud, kde odpočívá zbytek, a který, pravda, zabírá trochu místa, ale překnává ho hřejivý pocit z množství obalů, které opadly a hlavně z výborného sociálního happeningu, kdy si v jeden okamžik cca 15 žen na relativně malém prostoru váží své potraviny….kdo nezažil, nepochopí.

A protože u nás frčí dlouhodobě domácí marcipán, je třeba ho někdy trochu odlehčit (odlehčit svědomí). Na tuto verzi je třeba mandlí (neloupat), sušené nesířené meruňky, rozinky, kvalitní hořké kakao, trochu rumu a lžíce vody. Množství dle chuti, dávám většinou mandlí stejně jako rozinek a meruněk dohromady. 

Vše vkládám do sekáčku od mixéru, kde nejprve nasekám. Pokud chybí sekáček, lze namlít mandle na mlínku na strouhanku. Ze sekáčku následně hmotu vyjmu, vložím do misky a rozmixuji. Pro jistotu přidávám trochu vody pro zvlhčení hmoty (prevence proti spálení mixéru). Mokrou rukou následně uválím malé kuličky.

Přidejte komentář