- Klara-admin: Kniha Domácí pekař
- Šárka Matyášová: Chlupaté knedlíky se zelím
- Veronika Cimbolincová: Kniha Domácí pekař
- Klara-admin: Bábovka ze šlehačky
- Karolina: Bábovka ze šlehačky
- Aleš: Domácí kefír
- Věra: Český, 100 % žitný chleba
- Klára: Domácí mlékař II a Zápisník domácího mlékaře
- bosorka: Vynikající domácí kečup
- Anička: Vynikající domácí kečup
- Luděk Dolejší: Croissanty
- Miro: Domácí kefír
- Pavel: Domácí mlékař II a Zápisník domácího mlékaře
- Klara-admin: Sýry doma – díl.3 – sýrové kultury
- Ladislav Svák: Sýry doma – díl.3 – sýrové kultury
- Sachmetka: Domácí máslo
- Klara-admin: Domácí máslo
- Sachmetka: Domácí máslo
- Hana: Vynikající domácí kečup
- Inka: Česnek
Posts Tagged ‘saturejka’
Lilek jen tak
Dnes velmi rychlé jídlo, na které je třeba lilek, žampiony, cibule, olivový olej, čerstvý zázvor, sojová omáčka, sezamový olej, pšeničný sirup (lze nahradit jiným), trochu čerstvé saturejky, sůl, česneková pasta, bramborový škrob, slunečnicový olej, bílé víno.
Lilek rozkrojíme podélně na dvě poloviny. Položíme ho na rozkrojenou část a v oblé části, kde má slupku, nařízneme dva šikmé kříže. V misce rozmícháme trochu pšeničného sirupu, sojovou omáčku, nastrouhaný čerstvý zázvor, trochu česnekové pasty z pacibulek, sezamový olej a trochu škrobu a vše promícháme. Nožem pootevřeme zářezy v lilku a mašlovačkou dostatečně potřeme omáčkou. Stejně tak celý lilek ze všech stran. Read the rest of this entry »