

Komentáře
Děkuji za super recepty z cukety, miluju jí, a docela mi i roste… Jen mě tady mate ten čtvrtlitr mléka…
Kam patří? já mám nejraději ještě horké koláče, buchty,…a k tomu studené mléko. jak je to u vás?
[1]: ,jasný, mléko jsem napsala až nakonec – to je tak, nepíšu to přímo, když vařím,ale až když je čas a někdy to prostě zpřeházím
,jasně, mléko má být do buchty, jak je to pak v receptu, do polevy už nee!
U nás je to tak, že mléko vychlazené k buchtě je ideální, popřípadě kakao a bílý kafe
cuketu jsem zatím ochutnala jen jednou a to od babičky, nějak zapečenou, byla dobrá :) ale teď o ní slyším hodně a tak mě celkem zajímá, jen jsem se na ni zatím ještě neodvážila, ale zaujali mne vaše recepty a tak se po nějaké poohlédnu
shodou okolností jsme cuketovou buchtu měli k snídani, ale bez polevy I tak byla dobrá (dělala tchýně a cokoliv co nemusím dělat já je výborné
), teď se mi dodělávají vafle, zítra budou k snídani se švestkovým povidlím
Mno a já jdu sekat trávu na seno
Aha, tak já ten recept četla snad třikrát, a toho mlíka jsem si nevšimla… to je mazec… Ale dneska ji jdu vyrábět…
Předevčírem jsem dělala podle vás sekanou z cukety, a je to mňamka
ale musím říct, že je opravdu lepší až když vychladne, ne chuťově, ale krájí se líp studenější, a když se pak jednotlivé plátky opečou, tak je ještě lepší, zařazuji mezi své oblíbené recepty…
[3]: Mě přijde ohromně výhodná – 700g cukety na 700g mouky. Jasný, je to hodně vody, ale stejně …
[4]: Určitě zkuste, dá se s tím velmi dobře pracovat..
[5]: Jsem si jistá, že i na tu bez polevy dojde a vafle bych si tedy dala – zrovna teď!
[6]: Souhlasím, ta sekaná je výborná – tímto ještě jednou děkuji Vesce za link na recept – taky mi přijde, že nejlepší varianta je studená nakrájená a pak opečená nebo napařená, ale k tomu u nás asi nikdy nedojde
Klárko, stavte se, mám tady poslední dvě vafle – klidně přenechám. I když jak tak koukám na tu frekvenci narozeninových dortů, tak už snad musíte mít sladkého doma po krk
Přesně toto jsem hledala, další recepty z cukety! :-) Já mám uložené recepty z https://www.pomodo.cz/stitky/cuketa a přidávám si i tyto zdejší, moc děkuji, Martinka
Zdravím, mám bohužel stejný problém jako OLGA – buchtu jsem pekla na standard plechu, byla velmi nízká a už vůbec ne nadýchaná. Nevěděla jsem na jak jemno strouhat cuketu tak jsem nastrouhala nahrubo no a to asi nebylo dobře. Polila jsem polevou ze smetany a čokolády a to byl dobrý nápad, snědli jsme celý plech, ale fotce viz. výše se to ani zdaleka nepodobalo. Nevíte v čem by mohla být chyba? Díky, hodně zdaru a zdraví na kopec :-).
Tak jsem v rozpacích, kde udělali soudruzi chybu, nalákala mě fotka, navnadila jsem manžela výsledek je buchta o tloušce
cca 2 cm i spolevou. Tak kousek já a zbytek slepičky. Těsta byla plná mísa. tak jsem usoudila že je to na klasický plech akorát. Příště – pokud bude – asi přidám 1 pdp a nebo z bílků sníh a meně mléka.
Milá Olgo a Katko, tak jsem na to vlítla, nedalo mi to. Zde jsou fotky, naprosto přesně podle receptu. Záleží velmi na velikosti plechu, mám trochu kratší a užší plechy – menší troubu u našich kamen. Jinak záleží hodně na dobrém vymíchání vajec s cukrem a následně tukem a opatrném přisypávání a přilévání zbytku.
Chtěla bych se zeptat, v jak velikém plechu pečete tuto cuketovou buchtu? děkuji
Paní Kláro,
právě dopečeno z dýně hokkaidó. Mimochodem, nikde jsem u Vás nenašla zmínku o této dýni. Znáte ji? Pokud ne, udělejte si čas, a projeďte internet. Pokud Vás zaujme to, co se dočtete o této oranžové krasavici a projevíte zájem, ráda vás seznámím a na kopec Vám ji zašlu. Pevně věřím, že k rubrice cuketa a špenát přibude časem i rubrika hokkaidó.
Hezký večer na kopec.
Děkuji za krásnou stránku, moc mě baví. Posílám také recept z cukety. Je to takový gulášek ….
Na oleji , používám olivový , osmahnu cibuli, přidám nějakou klobásku, může být cokoliv, i např. uzené, pak červenou sl. papriku, když už to pěkně voní, tak přidám nastrouhlanou cuketu, takovou střední se vším i se slupkou a míchám a míchám, když se mi jeví , že už by mohla být hotová, dám do směsi rajský protlak a úplně nakonec šlehačku a lehce ještě povařím a jí se s chlebem ….
a ještě takový profláklý recept , do plechu s oliv. olejem dám česnek ( jen opláchlý, vcelku se i se slupkou,
jednu nebo dvě me
nší cukety apeču … zvlášť si uvařím těstoviny , mám ráda motýlky ( farfalle ), kdyžje zeleninová hmota hotová, přidám uvařené těstoviny a jíme … může se jíst i studené, samozřejmě jsem v obou případech zapomněla na sůl, koření, bylinky dle chuti a v druhém případě i na pepř ….. Mějte se. S.
Milá Svatavo-díky za recept a za nahlížení, jsem ráda, že vás stránka baví. Mějte se moc fajn
A u toho druhého receptu jsem zapomněla na rajčata. Mějte se krásně. S.