Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

veg
Na dnes byly veliké plány, upečených 5 malých kulatých chlebů na fazole v chlebu, ale z
kokosova
toho nebude nic, chleby budou ráno plněné pomazánkou, protože občanská povinnost je občanská povinnost :-) a podruhé v jednom týdnu vstávat ve čtyři jsem odmítla. Takže naše kulturní vyžití – totiž volby, nám vzalo 7km na kole tam, 7km zpátky, mezitím navštívit všechny po cestě, návrat v půl destáté, místo fazolí rohlíky a pomazánka a jablka a minerálka a ve volební místnosti pak malé párty :-) – koláč a pivo slavících na hřišti. Systémy v hlavě se prostě boří, plány padají, ale dobrý výlet, odvoleno, najedeno a vespolek usnuto :-)
buchta
buchta
Za dnešek tedy jen raní kokosová  buchta. Protože zbylo z buchtiček s krémem spousta bílků a na kokosky zase s krémem není chuť, jen obyčejně neobyčejná buchta k snídani.
suroviny na 2plechy : 7 bílků, 300g cukr krystal,200 g kokosu – jeden balíček, 3 vejce, 70 g pšeničných vloček, hrnek cukru, 3/4 hrnku oleje, 1 prášek do pečiva, trochu rumu, 2,5 hrnku mouky, 3/4 hrnku mléka( nebo přidat dle potřeby), pár vlašských ořechů,
buchta
Utřeme celá vejce s  hrnkem cukru, přidáme olej, mouku s práškem do pečiva, vločky, mléko, trochu rumu. Těsto rozetřeme na plech s papírem na pečení. Na vrch pak položíme vrstvu ušlehaného sněhu do tuha do kterého všleháme  300g cukru krystal a kokos. Nakonec posypeme na hrubo strouhanými vlašskými ořechy.  Pečeme asi na 180 st. v předehřáté troubě. Chladne velmi rychle. K buchtě je výborný mátový čaj.

Přidejte komentář