Komentáře
Vypadá to prudce jedle slintající smajlík nejspíš to brzy zkusím, „pečený sníh“ má manžel velice rád, pusinky dělám jen kvůli němu a ořechy ještě pořád naštěstí jsou i přes letošní opravdu mizernou úrodu. Jana
Kláro, podobný recept znám pod názvem tatranské řezy a ty jsou tedy také mooc dobré…
[1]: Cikánské řezy jsou opravdu vynikající a ten sněhový krém je trošku odlišný od klasických pečených sněhů, není to takové to nic, rozplývající se v puse- je už to díky množství ořechů docela obstojná hmota. Náš ořešák je zatím osm let starý a tudíž příliš neplodí, ale naštěstí máme hodné rodiče ))
[2]: Zkusím si o nich něco přečíst, já je odjakživa dělám jako cikánské – nebo jsem je tak přejala, ale jsou tak dobré, že je úplně jasné, že museli vzniknout na více místech, pod mnoha názvy
taky jsme dělávali, pamatuju je jako malá pod názvem cikánské řezy,
tyhle řezy neznám,pod názvem cigánské se u nás dělaji proužky lineckého na to středem hmota z ořechů a ušlehaného sněhu -to se upeče a pak ještě horké potře ostrou rybízovou marmeládou a poleje polevo – cukr +citron aby řezy nevysychaly a hned než poleva stačí ztuhnout se krájí na proužky
A v podstatě je to úplně jedno,jak se cukroví jmenuje hlavně že chutná
[7]: určitě, jak psala Pipi, včera jsem na ně zrovna viděla recept jako na tatranské… máme je moc rádi a asi upeču druhou várku, tentokrát tatranských
Ahoj Klárko, u nás se dělávají tyhle řezy taky a musím říct, že jsou opravdu moc chutné.
No prosím, u nás se tomu říká jednoduše: ořechové čtverečky :-) a přitom to má takový odborný název. Pečeme to na Vánoce, jen mezi těsto a sníh ještě dáváme rybízovou marmeládu.
Dneska jsme tyto řezy pekli podle podobného receptu naší babičky: http://recepty.jiribures.cz/moucniky/cikanske-rezy/