Knihy
e-knihy Domácí mlékař
Archiv
Rubriky
Nový časopis Mlékonoš
Domácí mlékař
fb twitter instagram
Login

Register| Forgot Password?

Včera se nám narodil druhý býček, takže máme dva – měsíčního a denního. Oba pijí jak o život a včerejší rodička měla dnes 15 litrů mleziva na jedno dojení. Kdyby byl v okolí případně někdo, kdo by kvůli revmatitidě, imunitě, Bechtěrevově nemoci nebo dalším různým neduhům byl zvyklý na podpůrnou léčbu panáky mleziva, nechť se ozve a následně si dojede. Zazásobíme mu rádi mrazák na příští rok. Kromě dvou porodů jsme také absolvovali první třídní schůzky v životě a po měsíci první školní docházky se náš pošramocený navyklý denní systém začíná vracet do normálu. A protože každé dítě je úplně jiné, musíme využít toho, že jedno z těch dalších se ochotně učí z frausovských učebnic, které nám ale na devítku chybí a z osmičky chybí dějepis. A protože nepotřebujeme novou knihu, naopak, rádi bychom popřispěli tomu, kdo si je už koupil a nyní již nepotřebuje, kdo byste měl doma a rád prodal (nepotřebujeme pracovní sešit a učebnice nemusí být v dobrém stavu), neváhejte se ozvat.

A nyní už tedy rychlé podzimní jídlo z právě sklizené mrkve.

Na toto jídlo potřebujeme papriky – tolik, kolik sní každá osoba, mrkev,máslo, cibuli, česnek, olivový olej, sůl, zelený, černý a růžový pepř, slunečnicové semínko, tymián, rozmarýn a jiné čerstvé bylinky.

Nejdříve ze všeho oloupeme a nakrájíme na kostičky mrkev. Nakrájíme ji na kostičky nebo kolečka a vložíme do pánve na máslo. Přidáme lžičku naloženého česneku, pokud nemáme, přidáme utřené stroužky klasického česneku. Osolíme a po chvíli restování velmi opatrně podlijeme, aby mrkev rozhodně neplavala, pouze se nepřipalovala. Přikryjeme a za občasného míchání počkáme, až mrkev změkne. Poté ji okořeníme pepřem a olivovým olejem.

Mezitím si omyjeme papriky, vykrájíme z nich semínka a dáme do pánve rozpálit olej. Papriky naplníme hotovou měkkou mrkví a vložíme na rozpálený tuk do pánve spolu se slunečnicovými semínky a na proužky krájenou cibulí. Vše chvíli restujeme – papriky otáčíme, abychom je nepřipálili z jedné strany. Zbylou mrkev podáváme s paprikami a vařenými bramborami, které jsou promíchané s čerstvými bylinkami, česnekeme a máslem.

2 komentáře to “Plněná restovaná paprika”

  • avatar hanakol:

    Kláro, mrknu se dnes ve škole, možná mám angličtinu navíc. Ale nezaručuju, jen mám takovou mlžnou představu, že tam někde je :)

    • Hanko díky, v pohodě, angličtunu máme jinou, jedná se vyloženě o dějepis, přírodopis, zeměpis, chemii a fyziku. Ale děkuju moc a hezký den.

Přidejte komentář