Protože je potřeba k snídani také něco slaného, pomazánky jsou skvělá varianta a na zeleninovou pomazánku (bude následovat vzápětí) se hodí rostlinná majonéza. Dneska jsme natočili majonézu dle tohoto mého staršího receptu, neboť video hned jasně prozrazuje, že je to opravdu funkční. Někdy se stane, že člověk potřebuje rychle připravit právě pomazánku a nemá ani majonézu, ani vejce. Tady tedy návod, jak na to.
Dobrý den, Kláro!
Děkuji moc za tento recept na veganskou majonézu! Jedno z mých dětí má vážnou alergii na vejce, takže mu děkuji za něj – bude konečně mít na Vánoce salát s kaprem. Je nejmladší, tak to schytal, ostatní jsou bez jakékoliv alergie, ale vaříme a pečeme, jako kdyby tu alergii měli všichni.
Jste jako vždy skvělá!
Dětem a i nám dospělým podle Vás peču chleby, kváskové lívance, bábovku a všechny kvasové věci, protože dám víc tuhého kvasu, kde jsou napsána 3 vejce a mám to taky super.
Moc Vám děkuji, jste pro mě inspirací. I když se mi něco kvasového nevydaří, vím, že nejdříve hledám u sebe :-)
Mějte se krásně.
Laura
Dobrý den, Klári, není tam ta syrová hrachová mouka cítit?
Jen pro inspiraci, dělávám majonézu z červené čočky, je moc dobrá a velmi jemná. Uvařím hrst červené čočky v nezbytně nutném množství vody, po vychladnutí mixuju tyčákem s olejem (a ochucovadly dle chuti) dohladka. Kdybyste chtěla někdy experimentovat, doporučuji. Pěkný den a mnoho zdaru ve všem, co děláte! Jana