Když jsem minulý týden dávala recept, resp. tip na mražený libeček na zimu, v komentáři na fb stránce mě nadchl postup Moniky Procházkové a díky za něj moc! Zkusila jsem a vytvořila nástřel gramáže, snad vám také bude vyhovovat. Vynikající byla tato sůl včera na nové brambory s tvarohem
.


Velmi dobře si umím představit spoustu kombinací, přesně, jak píše Monika a velmi se těším na barevné květy, na červenou bazalku (díky mamince) a na jinak barevnou sůl. Je to parádní počin a vřele ho doporučuji!
Použila jsem 100 g čerstvých bylin – libeček, kopr (především květy), tři hlavičky měsíčku a čtyři výhony zelené cibule.
Vše jsem vložila do mísy, zasypala 300 g soli a rozmixovala. Nejvíce mi vyhovuje smoothiemaker, nicméně lze i ponorným mixérem, zkusila jsem oboje.

Poté, co jsem rozmixovala, dosypala jsem do 1 kg soli (použila jsem tedy celkem 1 kg soli), nasypala na plech vyložený papírem a dala na sluníčko.

Usušené pak do sklenice, kterou má však Monika popsanou krásným rukopisem a já si to tím svým nekrásným nebudu ničit
.


Budu se moc těšit na vaše kombinace.