Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

Ravioli, pohledově hezké italské jídlo, které není příliš složité. Těsto na ravioli je podobné jako základní těsto na domácí celozrnné těstoviny. Podobné a ne stejné proto, že zde se dávají do těsta pouze žloutky a nikoli celá vejce a to žloutků pět. Ke žloutkům se přidá 3+1/2 hrnku celozrnné mouky pšeničné přesáté, dvě lžíce vody a 110 g rajského protlaku.  Těsto se uhněte do hladka a buď se vyválí nebo se nechá projet lisem na těstoviny. Potom se těsto položí na pracovní pult a vykrajovátkem se vykrájí kolečka.

Každé kolečko se naplní náplní, která je udělaná z 250g sýra – lépe trochu pikantní sýr, 1 cibule, trochu oleje, 5 větších oliv a dvě celá vejce. Nejprve se rozehřeje olej, na který se vloží na malé kostičky nakrájená cibule. Po chvíli se přidají olivy a nastrouhaný sýr. Za stálého míchání se nechá sýr rozpustit a jakmile se rozpustí, vloží se do hmoty dvě celá vejce. Opět se míchá až dokud hmota mírně nezkompaktní – nezhoustne.

Touto směsí naplníme vždykolečko -jenom trošku, přehneme a okraje přimáčkneme. Vkládáme do osolené vroucí vody uvařit a zhruba po 12ti minutách ochutnáme, zda jsou už těstoviny hotové.  Množství náplně je na poloviční množství dávky těstoviny.

Hotové těstoviny pak zcedíme, prokapeme olivovým olejem , poklademe na talíř a posypeme jemně strouhaným sýrem – zhruba 150g sýra na posypání.


7 Odpovědi to “Plněné sýrové ravioli”

  • Iveta21:

    díky za recept, v itálii mě domácí ravioly moc chutnaly, ale nepřivezla jsem si recept.

  • Lutzlutz:

    Ach boze, co mi to delate?! :) Nejdriv ti makovi sneci a ted tohle? Kdo to ma vydrzet?! :))

  • Veska:

    Určitě výborné s jakoukoliv náplní.

  • ufa:

    No, právě včera jsem si opisovala recept na plněné těstoviny, ale s dýňovou náplní…a chystám se je vytvořit. Asi nebudu dělat domácí těsto, upřímně nějak se na něj ještě necítím, ale naplnit to jo…:-) Tak pak dám vědět…Jinak tento recept znám, ale do náplně se dává italská ricotta…a špenát. Ale oni budou skvělé vždycky a s jakoukoliv náplní…:-)

  • sektik:

    Tak už vím, co uvařím příští víkend k obědu! Jen na to nesmím zapomenout:-) Vypdá to báječně, jen si k tomu přiložím asi špenát, plně mi tam sedí.

Přidejte komentář