Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archiv
Rubriky
Nový Domácí pekař
Domácí mlékař

 

Měli jsme doma já, pan domácí a Eliška bouřlivou debatu, když přišel tento komentář. Nejen, že jsme se vrátili do školních let, zavzpomínali na mléčné svačinky, kdy ve čtvrtek byl termix – čokoládový, ovocný s šíleně růžovou barvou nebo nejméně chutný vanilkový, ale Eliška prohodila -“ Chlap a zkouší dělat termix?“. Byla to genderově zcela nekorektní poznámka a vydržela nám na debatu na docela dlouhou dobu. Pan domácí se tvrdě postavil za, „Samozřejmě, to je přeci výzva ne? Něco zkoušet a zas a znova a zase. „. Eliška se nedůvěřivě dívala a korunu tomu nasadil film „Last night“ kde se manžel vzbouzí ve dvě v noci, jde si udobřovat manželku a udobřuje jí tím způsobem, že jí pozve do kuchyně kde jí posadí na barovou židli a uvaří jí pozdní večeři. Tak to nám pak vydalo na ještě delší debatu:))  Eliška pak vyrazila  s dětma na návštěvu nahoru na chatu, kde byl zrovna náš španělský  aupair, který tam měl další tři kámoše a Eliška šla dělat možná sociologický průzkum, jak je to s těmi vařícími chlapy ve dne v noci a já se pustila do večeře i termixu. Termixový článek teprve přijde, potřebuji pilovat :), ale dnešní cuketový je možné udělat neprodleně. Je to osvědčená metoda, jak změnit trojobal a přitom udělat rychlé a dobré jídlo. 

Na jídlo netřeba ničeho, komě cukety a soli, na trojobal pak stejné množství nasekaných buráků a ovesných vloček. Hluboký talíř s vodou a hraškou – osolit. Samozřejmě olej na osmažení, nějaká příloha – v našem  případě čerstvé červené brambory a zeleninový salát.

Cuketu je třeba oloupat a nakrájet na asi 3/4 cm tlustá kolečka. V talíři s vodou rozmíchat hrašku – tolik, aby vzniklo řídké těstíčko, osolit a ve vedlejším talíři si promíchat nasekané buráky a ovesné vločky. Každou cuketu obaluji nejprve v těstíčku a potom v sypké hmotě. Smažím v rozpáleném oleji.

 

 

Pokud se vám líbí tento zeleninový recept, podívejte se na ostatní recepty ze zeleniny  jako e-knížka Zelenina z Kopce – čisté vařivo bez fotek, s proklikem na webovou stránku.

5 komentářů to “Obalovaná cuketa jinak”

  • avatar Lenka:

    recept vypadá dobře, cuketu u nás všichni jedí…

    jen se divím tomu „nejméně chutný vanilkový“ Termix – v celý naší rodině chutná vanilkový Termix nejvíc!

  • avatar Pipi:

    Mňam, hrašku mám doma, zatím jsem ji nezkoušela na obalování, pouze na zahuštění polévky. A ten bonus s křupavou krustou z oříšků je geniální. Kláro, z těch cuket nedloubeš středovou část se semínky, nebo si měla zrovna mladší kousek?

    Díky,
    Pipi

  • avatar Jana:

    Nebo sezam? Buráky nemůžu:-(…………..

  • avatar Lenka K.:

    Díky za recept, zrovna tu mám jednu cuketu:) akorát nemám buráky, šly by madlové hranolky?
    Lenka

Přidejte komentář