Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

První příspěvek do letošní motivační stránky o marmeládách a džemech je tu. Je to Ikynčina „čokoláda ze švestek“. Postupně můžete všechny své recepty vidět na této sběrné stránce vašich marmelád a džemů.

……Posílám recept na švestkovou čokoládu! Je naprosto skvělá na prosté mlsání, na pečivo, do pudingů, letních pohárů, jako mazání do dortů a buchet…

2 kg švestek
1 kg cukru
2 vanilkové cukry
200 gr kakaa
rum (dle chuti, ale spíš jako lehký konzervant)

Švestky vypeckuju, pomelu, nebo rozsekám ponorným mixérem, sakumprásk všechno dám do velkého hrnce (kromě rumu) a vařím cca půl hodiny. Přidám rum a rozlévám do sklenic. Můžeme sterilizovat 20 minut, ale já to nedělám (jen sklenice na chvíli obrátím na hlavu) a vydrží.

Díky moc za první recept a jsem také hodně ráda za termín cca – můj oblíbený :)

7 Odpovědi to “Čokoláda ze švestek – vaše recepty”

  • anna drbalová:

    Můj recept na švestky v čokoládě:
    2kg švestek pomlet
    2kg cukru
    8dkg kakaa
    8dkg másla
    1lžíčka skořice
    zalít rumem
    Povařit švestky,přidat ostatní suroviny a povařit ještě 20 min.Nalejeme do skleniček,zakápnem rumem a horké
    zavíčkujeme.
    P.S. Já osobně rum nedávám

  • jiri bartonik:

    chutove bomba jednicka.Ale je to naky ridky.

  • fizy:

    šnutelu (švestková nutela) děláme taky a já jí úplně miluji v kombinaci s tvarohem :-)

  • Lída:

    Jen opatrně na kakao. Když jsem švestkovou čokoládu zkoušela poprvé, dávalo se kakao „dle chuti“, tak jsem přisypávala a přisypávala a pořád dobrý dobrý…. a najednou to bylo lepidlo :-D. Chuťově dobré, konzistencí útočná hmota :-).

    Medovou určitě zkusím – i když tady mám zase já ten pocit „a není škoda ten skvělej med kazit kakaem?“

  • Ikynka:

    Tu medovou taky zkusím!!!
    Jinak tahle čokoláda je myšlená spíš jako náhrada za všechny ty nutely atd a pro kakaofily jako jsem já do dortů, na puding a zmrzlinu… Celkem chápu, že když nejsou k sehnání povidla, uděláte si radši ty, ale v případě nadúrody švestek, jako tomu bylo loni – je člověk rád, že z toho může udělat víc než „jen“ povidla a kompot :-)

  • Delin:

    čokoládu ze švestek nedělám, za to dělám čokoládu z medu :-)) kvalitní domácí pastovaný med a kvalitní (zatím tedy nikoliv domácí ) kakao, naposledy to byla krabička koupená v jedné nejmenované drogistické síti, smíchám v poměru sklenice medu na cca krabičku už otevřenou, ze které se pekl perník. chuť je to naprosto neodolatelná. Je to rychlé a je toho hodně. čokoládám zdar!

  • vera:

    Tak napred se mi ten recept libil, ale ted si rikam, proc pokazit perfektne debra povidla cokoladou? Asi se na to divam jinak… tady v Americe je more cokolady, ale povidla k mani nejsou.

Přidejte komentář