Běžně k nám sv. Martin skutečně přijíždí na bílém koni, budu upřímná – k naší nevoli. Letos se ale zpozdil, v USA dělá psí kusy a i když jim to vůbec nepřeju, doufám, že tam ještě dlouho zůstane. Nám to velmi vyhovovalo i včera, byl totiž jižní vítr, což je ideální vítr na polský Mieroszow. Netušili jsme však, že v Polsku je 11.11. státní svátek, Den Nezávislosti a to znamená, že má spoustu lidí čas, především paraglidisti.
A kdo by tedy pekl, když může být se svými třemi muži v Polsku, mít báječný pocit, že na zemi je mnohem, ale mnohem menší zima než nahoře na obloze, dívá se neustále kolem sebe, protože plující barevné padáky na obloze člověku nic jiného nedovolí a přemýšlí, za jak dlouho bude zase jaro, začne termika a nebude se stát na jednom místě, ale budou se ti odletivší postupně sbírat různě po Čechách i Polsku.
Název dnešního článku je trochu zavádějící, nejsou podruhé, jsou minimálně podvacáté, ale podruhé jsou zde na stránce. Recept je úplně stejný jako v knize Domácí pekař. Na rozdíl od receptu, který je zde na stránce publikovaný před 9 lety, jsou to rohlíčky více zatočeného tvaru a nikoliv široké, tak jak se prodávají v Podkrkonoší a na Broumovsku. Poprvé jsem recept uveřejnila 6 dní po svátku, letos je to mnohem dříve svátku sv. Martina, jednou to trefím přesně.