Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař


Dnešní den, totiž oplatnice a dělání oplatek mě zcela vyčerpal a teprve když jsem zjistila, že u každé
zapečená kapusta)
oplaty nemusím stát, že se dělá sama :-), a že místo toho třeba můžu loupat brambory, vznikl nápad udělat večeři. Je to večeře hodně jednoduchá, ale chutná a poměrně zasytí. Navíc není nijak zvlášť překombinovaná, růžičková kapusta, balkánský sýr, vejce a brambory.
Suroviny : brambory, růžičková kapusta – dle strávníku, cca 500g – 1 kg, sůl, trochu másla,250g balkánského sýru, 2 vejce, 2 cibule, trochu oleje, může být strouhanka na osmažení a posypání.
růžičková kapusta
cibule
růžičková kapusta
růžičková kapusta
Nejdříve je třeba oloupat a nakrájet brambory, dát je vařit do osolené vody a uvařit do měkka. Mezitím, co se vaří brambory dám na větší pánev olej a na rozpálený olej nakrájenou cibuli na půlkolečka. Jemně jí míchám a přidám na ní růžičkovou kapustu, u které jsem odřezala zavadlé lístky na růžičkách a dřevnaté konce. Osolím podle chuti. Potom chvíli míchám a po chvilce míchání přiliji asi 3 dcl vody. Přiklopím pokličkou a nechám zhruba 20 minut dusit. Po 20 minutách odendám pokličku,
růžičková kapusta
 zamíchám a vložím dvě celá vejce. Znovu promíchám. Po další chvilce pokladu na kapustu balkánský sýr a dám do trouby dopéci. Můžeme také dát na olej  opražit strouhanou housku a vše ještě posypat strouhankou.  Hotové brambory sliji a promastím máslem – na talíři zdobím lístky bazalky.

Komentáře

1 ufa ufa | Čtvrtek v 6:53 | Reagovat

Ted moc nekomentuji, protože není čas, abych se soustředila tak jak mám, ale nové příspěvky vždy čtu, ale dnes mi to nedá…navíc jsem vstala dřív, takže drobet času je…:-) Ta animace, nebo jak se to nazývá(je čas, ale taky velké okno na to pravé slovo), na konci článku ja dokonalá, to navodí člověku ještě větší chuť!!! Kapustu růžičkovou moc nemusím, vlastně ji jím docela i ráda, ale nesmí být tak moc často…:-) ale po tomhle na ni mám i velkou chuť…tak mezi svátky…:-) Lucie Ufa

2 Klára Klára | E-mail | Web | Čtvrtek v 21:04 | Reagovat

[1]: Milá Ufo,to je moc hezký komentář, díky moc. Růžičkovou kapustu mám moc ráda, myslím, že je hodně zrpofanovaná jako rozvařené nic v polévce, ale kapusta lze jíst hodně chutně, je to jeden z mých favoritů. Jsem moc ráda, že je tento můj blog pro tebe stále přínosný a pevně doufám, že tu najdeš další i dál.Já se na tebe vždycky moc těším a doufám, že někdy napíšeš nějaký tip na italskou specialitu !!! :-D :-D :-D

3 ufa ufa | Pátek v 8:01 | Reagovat

Zdravím, a přeji krásné Vánoce. Musím říct, že jsem poprvé ochutnala čerstvé těstoviny, prodáváme je vakuově balené. Byla jsem z nich unešená, takže jsem jen vzpomněla na Vás, jak si je děláte doma, a opět na chvíli zatoužila být Vámi adoptována…:-D Jinak vše, co jsem z krámku ochutnala, mě učarovalo…a ty sýry…o tom nejde mluvit, hned se mi zbýhají sliny…:-) ale po novém roce se chystám zkusit udělat domácí sýr, podle vás, tak uvidím jak to dopadne, a dám vědět. Ještě jednou pěkné Vánoce, a štastný nový rok…:-) Lucie Ufa

4 frantajitka frantajitka | E-mail | Sobota v 20:02 | Reagovat

Tak jsme se pomocí skypu dostali na vaši stránku a moc jsme se pobavili a potěšili.
Recept s růžičkovou kapustou je prima.Brzo se uzdravte a dejte vědět jak jdou oplatky. :-)

5 Klára Klára | E-mail | Web | Neděle v 22:23 | Reagovat

[3]: Milá Ufo, díky moc za přání, taky ti moc přeju krásný zbytek roku ! Určitě jsou domácí těstoviny rozdíl, jsou sytější a chutnější a z celozrnné mouky… :-) :-) :-)

6 Klára Klára | E-mail | Web | Neděle v 22:24 | Reagovat

[4]: No tak to sem ráda a pevně doufám, že se zase nebude muset rozbít skype, abyste se podívali znovu :-D díky a těšíme se

Jedna odpověď to “Růžičková kapusta se sýrem”

  • Dnes jsem se rozhodla, že musí být nějaké obyčejné, rychlé jídlo. Bylo, je velmi obyčejné a velmi rychlé a už tady bohužel je .-))ale dnes je to jeho mírná variace a tak jí přidávám jako komentář. Růžičková kapusta je jen vařená v osolené vodě se lžící oleje a s třemi velkými stroužky česneku. Na talíři se pak kapusta neposypává pouze strouhaným sýrem, ale také opraženou strouhankou. Dětem tato kombinace zeleniny, strouhanky a strouhaného sýra moc chutná. Jako sýr však doporučuji něco jemně pikantnějšího – romadůr, madeland nebo alespoň blaťácké zlato. Z domácích sýrů prak jakýkoli, protože ty si většinou pro aroma nejdou daleko.

Přidejte komentář