Abychom vám poskytli ty nejlepší zážitky, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení technologie, jako jsou soubory cookie. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.
Technické úložiště nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, která je výslovně požadovánaage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.
Technické úložiště nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Lze zaškrtnout dobrovolně.
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
.. strouhaný perník je výborný, ještě lepší ale rumové perníčky jen tak rukou rozdrobené a je to už sladké … ořechy … skořicový cukr … rozvar a navrch kysaná smetana … jeden čas jsem dělala plněné knedlíky s tvarohem a navrch sypala mákem a pak obráceně, plnila makovou plňkou a sypala tvarohem … na strouhaný tvaroh dávám ještě skořici běžně … proč ne pouding … je to podobné jako buchtičky se šódó, jen ovoce na navíc
horká čokoláda
S rozpouštějící se zmrzlinou a šlehačkou. Ale je to bomba. Kalorická.:))
Tak mleté ořechy s cukrem jsou výborné i na těstoviny – místo máku! A na jablečné knedlíky by určitě šly taky dobře. Jinak jak už tu zaznělo – tak perník, strouhanka, ovocná omáčka – klidně ze švestkových povidel, s trochou skořice, perníku a musí to být super! A pudink jde určitě taky…
No nejbizardnější překrytí knedlíku jsem viděla – přelité usmaženými vajíčky … bylo to jedlé do doby než narazíte na ovoce,ostatně stejně se všechno smíchá v žaludku ,tak prý tomu ulehčíme ….
No občas když něco dojde je potřeba nahrazovat … u nás jedině tvaro,když není tvaroh tak upražená strouhanka
(mák a ořechy jsou zakázané) takže pak zůstane je jogurt,když dojde i ten tak našlehaný bílek s cukrem nad párou(v případě jablečných knedlíků bych posypala skořicí ) aby byl uvařený a né tekutý a syrový … do něj se dá zašlehat popřípadě i marmeláda nebo čerstvé ovoce ,ovocno-bíkové pyré je vhodnější na neplněné knedlíky …
a když není nic tak i ten uvařený pudink z vody je dobrý aby se zjemnila chut tak s trochou másla …
a když není nic tak nastrouhat jablka povařit,duchutit třeba skořicí,trochou hřeníčku,citronem aby vznikla kaše a bud ještě našlehat nebo nechat tak a knedlíky tím polít … protože předpokládám že není nic z mléka …
Jablečné knedle jsme měli zrovna dneska. Polité máslem a posypané perníkem, kterého po dekonstrukci perníkové chaloupky zbyla ohromná krabice. Ale pokud nemám tvrdý perník (kupovaný nekupuju), dávám klidně jogurt ochucený medem nebo přeliju jablečným rozvarem. A vaše překrytí vypadá na jalbečný rosol nebo je to puding z vody?
davame kysanou smetanu, ale chapu ze to patri do kategorie „neni“ :D
„Není tvaroh. Nejsou suché housky. Mák se na to nehodí.“
Já bych flambovala! :-D
Palec nahoru!!!!:-))
nastrúhala by som perník, k jablkám by mi to išlo parádne, ale bizarné to veru nie je
osmazena cibulka s tvarohem na boruvkovych knedlikach, to je tak kdyz si koupite jidlo sebou :) a snedla jsem to, ale uz si tam nikdy ovocne knedliky nekoupim
:-)))
Dobrá je i strouhaná tatranka
Ještě lepší je strouhaná tatranka do které přidáme strouhané ořechy. Velká dobrota.
Takže ořechová tatranka? :-))))
No, děti budou určitě nadšené hlavně z té tatranky, co na to pan domácí nevím …….tomu bych v případě nesouhlasu udělala ta míchaná vajíčka s cibulkou …… a jako zákusek do ruky jablkový knedlík …..
nejhorší ( tedy pro mě ) byly knedle polité neušlehanou šlehačkou, fakt mi tenkrát z toho bylo krapet „šoufl“. Moje babička běžně dávala skořici s cukrem a opražené mandlové lupínky.
Mám to taky tak, po smetaně je mi většinou hodně zle.Ale opražený lupínky mandlový, to jsou fakt luxusní knedlíky!
opraženou strouhanku na másle. Aha máslo není, tak na sádle ;).
já si dávám na švestkové knedlíky kakao a doma si klepou na čelo…nevím proč, je to výborný
Tak kakao, to je podle mě osobně vůbec nejlepší. Nejvíc nejlepší jsou jahodový knedlíky s kakaem a nic jinýho. Taky si všichni klepou na čelo, ale já to taky miluju.
Na jablečné knedlíky je nejlepší skořice, mňam. Ale uznávám, bizarní to není…
Ta skořice je pod tím pudingem :-)
to vypadá jako pudink :)
my jsme občas dávali (v mém dětství) mleté vlašské ořechy s cukrem , kupodivu mě to ještě nikdy nenapadlo zkusit i na svoje děti
Přesně tak, je to puding. Sice není mléko doma, ale je pod kopcem v nerezové cisterně a tak docházíme tam, načepovat si. Je to ale jednou za 14 dní – jinak poctivě čekáme na svoje. VEmena už mají holky nalitá, už to každou chvíli bude. Takže jasně, je to vanilkový puding.