Abychom vám poskytli ty nejlepší zážitky, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení technologie, jako jsou soubory cookie. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.
Technické úložiště nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, která je výslovně požadovánaage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.
Technické úložiště nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Lze zaškrtnout dobrovolně.
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
No já to prostě přeleju přes velikej cedním vyloženej plátnem – nabírám krabkou na mastě z lékárny
…přes noc ji nechám prokysat a ráno jde ha hrnec…ničím to nesrážím.
Dobrý večer, jsem už zoufalá a chtěla bych poprosit o radu. Dělám ricottu už po třetí, vždy se přesně držím postupu, zkoušela jsem používat jak ocet,tak citronovou šťávu, ale nikdy se mi nesrazí. Je vidět, že v hrnci poletují kousky ricotty,ale nelze jej sebrat, vždycky se rozplynou.. nesrazí se.. Neměli byste pro mne nějakou radu? Moc děkuji a přeji hezký večer.
Hned po výrobě sýra zahřeju na 85-90. Vliju čistý ocet a razantně zamíchám. Opravdu rázně jedním směrem, asi 5x, pokud nestačí i vícekkrát dokola. Ricotta se začne srážet, odstavím z tepla a nechám ustálit. Pak seberu formičkou vytvořený koláč. Může se i nechat vychladnout, ricotta si sedne na dno a pak se jen odčerpá syrovátka.