Komentáře
Fíha! takže je to opravdu jedlé?! To jsem ráda, že to mělo úspěch. Taky to zkusím, ale teď se mi nechce doma ještě přitápět troubou, máme tu veliké vedro.
Já ráda vařím v horku vegetariánský boršč a mám ho ráda i studený. Nebo dělám takovou bramborovou polévku s kořenovou zeleninou, ale bez majoránky a česneku, protože na závěr do mí přijdou nastrouhané kvašené okurky, opravdu to musí být kvašáky. To se dá jíst také studené. Trošku jsem se nechala inspirovat polévkou „šči“.
Hezký den.
V sobotu jsme sami doma, junior, který žere jako polský zájezd, bude pryč, tak zkusím ten gulášek z kadeřávku.
Ještě mám v plánu vyzkoušet tuto falešnou slepičí polévku:http://www.toprecepty.cz/recept/6841-falesna-slepici-polevka/
tak až mi dorostou tekvice.
A dělám tyhle úžasné kedlubny na karamelu:
http://www.toprecepty.cz/recept/4608-kedlubny-na-karamelu/
už jinak kedlubnové zelí nedělám, ale fakt to chce hlídat ten karamel, ať to není hořké.
Mám ráda jednoduché recepty. Vaření zdar!
Voní mi to tu v troubě,dcera si pro sebe část posypala nějakým kořením,že má ráda ostré a já chodím o vytahuju a ochutnávám,nevím co je lepší s kořením a nebo bez,páč jsem si už spálila pusu
jo strkat prsty do trouby se nemá natož vřelé do pusy ,že
Krásná fotečka,dovedu si představit ten výlet úplně s přehledem
já děti na borůvky vzala jen asi 2x protože prvotní nadšení se změnilo v noční můru … až byli přejezeni borůvek,
svačina snězena,voda vypita tak začlo
rodeo -pořád dokola jedna jediná věta ..
když už pojedem,nás už to tu nebaví
Jo každý povinně natrhal tu svoji konvičku,že jenže já chtěla mít kbelíky plné a chlapa dostat na borůvky
to nikdy,to je jediná věc kterou pro mě nikdy neudělá
Tady je ještě jeden recept ze zeleného lupení – tohle je „Collard“ – zřejmě takový hladkolistý kadeřávek.
Tekvica – tykev.
už teď nevím, co s tou spoustou kadeřávku, plánovala jsem do mrazáku, ale jdu na chipsy:)
Poprvé jsem chipsy zkusila po Vánocích a do konce ledna nebyl na záhoně jediný kadeřávek :-) Takže letos zvětšujeme záhony, aby se tam i kadeřávků vešlo dostatek a dala jsem je do doporučeného sponu a ne „30 čísel jim musí stačit“ – nestačí :-( Jednou jsem dělala i s nějakou směskou koření, ale nebylo to ono, solené jsou lepší. Zkusili jsme i pokus na trvanlivost, no 4 dny vydrží určitě, pak jsme nevydrželi my :-)
Jen mi přišlo, že z těch velkých listů se to dělá mnohem lépe, než z těch malých a hodně kudrnatých. Nebo jsem tak nešikovná?