PIVNÍ ZÁVIN JABLEČNÝ – JABLEČNÝ ŠTRŮDL



Komentáře
Také jsem jednou dělala pivní štrůdl, ale byl tam takovej ten bílej tuk rostlinnej…omega, myslím. S máslem to určo bude lepší, teď nedávno jsem viděla recept na blogu Šárčina škola vaření, ale tam se použilo pivo černé, což mě učarovalo. Takže se do toho pustím a zkombinuji váš recept se Šárčiným…použiji celozrnnou mouku, a pivo dám černé…uvidíme co z toho vznikne…
přeji krásného dne, po delší době píšu komentík, malinko je víc činností než bylo donedávna, a už nemám na vše potřebného času…..
mňám štrůdl a pivní, ten ještě vyzkoušen nemám…a zjistila jsem, že vlastní těsto mi nejvíc chutná….děkuji za inspiračku, mějte se na kopci moc a moc hezky….
Těhle těch štrúdlíků koluje na netu spousta,zaleží na tom jak si vychytáme každá z nás a co komu sedí
Teda hned bych si dala kus a s domácím mlékem neodolatelná kombinace,přes klávesnici cítím tu chuť.
Těhle těch štrúdlíků koluje na netu spousta,zaleží na tom jak si vychytáme každá z nás a co komu sedí
obdoba toho původního receptu s použitím ztuženého tuku(fujtajb)je použít smetanu(nejlépe kyslou) nebo i nebo i kefír,vždy je podmínka přidat trošku octu aby tento typ štrůdlu – neboli netený štrůdl byl podobný lístkovému těstu a právě to zajístí buďt to pivo a nebo trocha octa(nejlépe jablečného).
[1]: Určitě chci zkusit s černým pivem také ale až zase půjdu dolů a seženu…
[2]: dám sem časem i štrůdl mojí babičky, ten mám vůbec nejraději, ale to až bude dost másla ! tento byl hodně podobný.
mám podobný recept od maminky kamaráda: 500 g mouky, 250 ml piva, 125 g másla /stačí.