Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

Dnes splňuji včerejší slíbenou – totiž použití poloviny těsta na briošky.  Upekla jssem si včera brioškové housky na zeleninové burgery a  zároveň se zbavuji části kadeřávku a zelených fazolek. Tento letošní nezmar využívám k vytvoření výborných karbanátků. Kdo by řekl, když vidí zelený dlouhý lusk, jaký  z toho může být dobrý karbanátek :).

Na dnešní večeři je tedy třeba: 650 g kadeřávek, 450 g zelené fazolky, 450 g celozrnná mouka pšeničná, 400 g strouhanka, 4 vejce, sůl, tři stroužky česneku. Na oblohu pak cibule, domácí kečup, okurka, rajče, hořčice.

Kadeřávek vložíme do osolené vody a uvaříme, stejně tak zelené fazolky, kterým ořízneme kraje. Vyndáme z vody, procedíme, rozmixujeme ponorným mixérem nebo přepasírujeme. Přidáme zbytek všech surovin a vytvarujeme pěkné karbanátky. Vložíme do rozpáleného oleje a osmažíme.  Housky pak už plníme dle chuti.

4 Odpovědi to “Kadeřávkovo – fazolkové karbanátky v housce”

  • stechovka:

    Prosím pěkně, to už je výsledek querilla gardeningu, tedy čezolí? Výtečný nápad na zpracování fazolek:-)

  • Dagmar:

    Žasnu nad vašimi nápady, takhle využít fazolky by mě nikdy nenapadlo…

  • hanaka:

    Zapomněla jsem se přihlásit, tak ještě jedno neanonymní díky :-)

  • Anonym:

    Taky máme celkem přebytek zelených fazolek a zrovna včera jsem přemýšlela, jak je udělat, aby to nebylo okoukané. No a stačí zajít na kopec a Klára to vymyslela za mě :-) Kadeřávek nemám, ale to už si poradím, takže díky moc za tip!

Přidejte komentář