Nejnovější komentáře
- Marc: Domácí žitné těstoviny
- Inka: Rohlíky konzumní
- Inka: Rohlíky konzumní
- Zuzana: Strojek na sušenky Universal
- Klara-admin: Ochucený polotvrdý sýr
- František: Ochucený polotvrdý sýr
- Inka: Sýrové sušenky
- František: Domácí Niva
- Inka: Rohlíky konzumní
- marie chalupníková: Kurzy pečení chleba
- Dagmar: Ukrajinská odstředivka na mléko v provozu
- Inka: Dýňový toustový chleba
- Inka: Dýňový toustový chleba
- Inka: Domácí máslo
- Rozincina: Domácí máslo
- Mourek: Zatím nejlepší domácí jogurt
- Inka: Rohlíky konzumní
- Inka: Sýrové sušenky
- Inka: Rohlíky konzumní
- Dagmar: Není vejce jako vejce
Archivy
Rubriky
Štítky
bezlepková jídla
brambory
buchta
byliny
bábovka
chléb
cibule
Cuketa
domácí chleba
domácí chléb
domácí sýr
domácí sýry
dort
dýně
hádanka
jablka
kapusta
kaše
Knedlíky
koláč
kvas
kvásek
květák
mléko
mrkev
mák
polévka
pomazánka
rajčata
rýže
salát
soja
sýr
sýry
tvaroh
těstoviny
veganská jídla
vejce
vánoce
zelenina
zelí
závin
česnek
čočka
špenát
Strašně moc se mi líbí jak se tam veze to malé stvoření. Vážně idylické :-))
Chtěla jsem tady jen pozdravit všechny „z kopce“ :-)
Váš web jsem našla náhodou a od té doby jsem pravidelným (a NADŠENÝM!)návštěvníkem. Moc ráda čtu Vaše vyprávění a taky recepty.
A užívám si tady :-) Je opravdu radost tady s Vámi „být“ :-)
Krásny web. Ďakujem. Budem pravidelne navštevovať.
Bežkyňa
Začala sena? No to se máte ;-) Ja tady měřím každý centimetr na trávě jestli už můžou přijít krávy a vy už sklízíte :-O :-D
Paráda, vrátil jsem se o několik desítek let zpět, kdy takto jezdil můj děda. Jen by Vás asi pěkně vytahal za uši v té zatáčce – lišta by se měla zvednout a zabránit tak případnému požkození.
Zdravím, i vy jeden nepozornej !!! :) Dědeček by myslím přejal můj způsob, jelikož by mu odpadla babička s hráběma, a když se na to podíváte pořádně, tak pravá noha před zatáčkou zmáčkne páku, ta lištu přizvedne do úrovně strniště, čímž pádem se lišta nachází nad zemí a zároveň otáčením odhrnuje trávu, která by se případně mohla zachytit mezi prsty žací lišty a tím znemožnit sečení. Tento fígl jsem se naučil již před deseti lety a od té doby ho úspěšně používám, aniž bych poškodil danou kosu. Je pravda, že vloni jsem jednu utrhl, sic – nikoli při řezání zatáček, nýbrž při rychlém úprku domů, abych už si mohl zase konečně lehnout, po cestě jsem jí zarazil do břízy! :)
Kláro a Jidáši,
prosím o radu. Na vánoce jsme koupili kousek louky. Takže letos budeme poprvé sekat trávu a nevíme, jak udělat dobré seno. Sekat budeme kosou, pak už z mechanizace jen hrábě a vidle. Jde mi o to, jak postupovat, až posečeme. Díky moc.
Zdravím, tak já nevim. V počátku jsme se nad sušením moc nezamejšleli, věděli jsme, že se musí posekat, usušit a uklidit domu. Až v průběhu času jsme zjistili, že ovlivňujících faktorů pro kvalitní seno je habaděj. Tak
1)je potřeba vědět, pro jaký zvíře to seno je – pro každý zvíře je jiný seno. Takže pro koně lepší dlouhá tráva, více vlákniny. Pro krávy – co nejšťavňatější no a kozy, ty by myslim uvítaly, pokud byste jim otrhávala lístky z okolních keříků a sušila je :-) a ovce sežerou všechno
2)na to nejkvalitnější je ideální sekat, když louka kvete
3)sušení je závislý na tom, jaký je naděleno počasí – při parnech nic neřešit. Posekat, rozhodit, otočit, sklidit. Při deštích nesekat :) a když přijdou po posečení tak sušáky – naházet seno na sušák, přikrýt, jakmile přestane pršet rozhodit, dosušit a sklidit. Když nepřestane, nechat na sušáku a čekat na sousedčiny ovce až to prorazej ohradu a všechno to sežerou :))
Paráda! Myšlenka práce koňmo nás láká čím dál víc… :-) Jen letos asi neposečem vůbec, zatím máme pitomou těžkou varinu a jí podobnej ještě větší stroj, kterej já neutáhnu a muž má ruku v sádře :-( Ať se daří!
Nějak se mi nedaří přihlásit, takže ještě podpis – Hanaka :-)
Tato stranka mi prinasa tolko radosti ako malo co. Krasny obrazok harmonie a splynutia s podstatou.