Ovesné čevabčiči je jen variací na ovesné karbanátky. Je potřeba udat hlávkový salát, takže
odmítám vařit podle suroviny, které jsou doma dostupné – ty vydrží, nebo například třeba podle toho, na co je chuť – rozhodně ne – minimálně jednou za dva dny se musí chtě – nechtě uvařit něco, k čemu se hodí hlávkový salát !!!
Hlávkový salát je zdravý, je chutný, ale hlavně – je ho hodně !!! a roste stále nový a nový – zcela nekompomisně a bez ohledu na nás ! Vůbec nechápu, tuším, že již po třinácté, kdo vymýšlel takový osevní plán :-). Už se těším, až saláty plynule vystřídají kedlubny :-)
Suroviny: Brambory dle potřeby, máslo, mléko, sůl. A suroviny z receptu na karbanátky.
Zde je recept na čevabčiči jako jinou formu karbanátků
V podstatě se jedná o tentýž recept, pouze na bramborovou kaši nasypeme ještě jemně nakrájené ředkvičky. S receptem na ovesné karbanátky si lze velmi dobře hrát. Pokaždé to může být jiný karbanátek. Poměrně důležité je koření a koření a tím, že koření obměňujeme, dosáhneme i různé chuti karbanátků. Velmi dobrá věc je nové koření, ideálně v mlýnku – kořence, aby bylo co nejjemnější. Karbanátky lze dělat jak s tvarohem, tak se sýrem, či jenom z ovesných vloček, mouky a strouhanky. Lze s čenekem a majoránkou, či s curry nebo pálivou paprikou, prostě co fantazie dovolí. Mohou mít i různou konzistenci – mohou být řídké a nandavat těsto na pánev a formovat lžící, lze udělat těto hutnější a formovat mokrou či pomoučněnou rukou.