Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

Jsme spokojení ! Máme celkem klid a připravujeme se na lednové přezkoušení ve škole. A také adventní čas je pro mnohé časem návštěv a tak nás navštívili i rodiče, kteří nám přivezli dárek. Když už  máme svou krávu, díky ní smetanu, slepice, díky nim vejce a zmrzlinovač a díky němu zmrzlinu, a když už jsou kornoutky takový sajrajt a misky se nedají sníst, a když je zatím vlastní oplatečnice sice slíbená, ale zatím v nedohlednu a je to stále oplatečnice na tenké lázeňské oplatky, nechali jsme si koupit na základě diskuze páně Cuketky tento obyčejný vaflovač na kornoutky.

Děti se nadšeně samy pustily do díla. Udělaly si samy těsto podle přidaného návodu, ani jsme nezkoušeli zatím žádné inovace, jen vyměnili mouku za celozrnnou a přidali jsme trochu vody, aby těsto nebylo tak husté – v původním receptu je 150 ml vody. A už se rozehřívalo a už to fičelo. Rozpálit, otevřít, doprostřed vrchovatou lžíci hutného těsta, pomalu zavřít, nechat na čtyřku asi dvě minuty, zkontrolovat, zda je oplatka hnědá, vyndat, natočit na kornoutek a nechat chvíli vytvrdnout.  Navíc rozehřátá čokoláda, co zbyla z dělání cukroví, strouhaný domácí marcipán a tekutý karamel -no co mám povídat – s domácí zmrzlinou prostě zcela dokonalé.

125g másla, 3 vejce, 100 g cukru, lžíce moučkového cukru s vanilkou, 250g mouky celozrnné pšeničné přesáté, 1 čajová lžička skořice a 200 ml vlažné vody.

Těším se velmi na kukuřičné tacos, sýrové oplatky, bylinkové oplatky s tvarohem, prostě hezká hračka pro nás. Eliško těš se !!! Nejen, že bude příště avokádo s pravými tacos, ale taky uděláme nějaký pořádný mexický fast-food ! :-)

10 Odpovědi to “Domácí zmrzlina v domácím celozrnném kornoutu”

  • natalie:

    dobry den mohla byste mi nekdo odpovedet jak se dela zmrzlina

    • MIlá Natalie, je to přímo v receptu, stačí na to kliknout, ovšem pokud máte zmrzlinovač, pokud ne, určitě poradí někdo, kdo má jen mrazák. Já nikoli, nemám ani lednici :-). Nebo bratr google možná, tam určitě najdete. Hezký večer.

      • Hanka 1:

        Dobrý večer, reaguji na výrobu zmrzliny bez zmrzlinovače:
        úplně jednoduchá je z kondenzovaného slazeného mléka a šlehačky.
        Do ušlehané šlehačky se přidá kondenzované mléko a jeden vanilkový cukr.
        Dá se do nádoby a šup s tím do mrazáku. Za pár hodin je skvělá zmrzlina velmi podobná zmrzlině ruské.
        Děláme i s ovocem, čokoládou – v tom případě ale nedáváme vanilkový cukr.
        Když ji dělám s jahodami, dám více šlehačky.
        Na poměr vyhovující chuti určitě každý přijde experimenty sám :)

    • Renca:

      Já napíši náš oblíbený recept na zmrzlinu bez zmrzlinovače a ještě je i zdravá bez cukru.
      200 g rýžového nápoje
      200 ml teplé vody, v ní rozmícháte nápoj
      200 ml studené – dolít k nápoji
      Trochu odlít a zamíchat 30 g rýžové mouky. Zbytek přivést k varu a pak přilít nápoj s moukou. Uvařit kaši.
      Do chladnoucí kaše přidejte 2 polévk. lžíce medu nebo javorového sirupu.

      Pak můžete přidávat jednotl. ingredience – skořici, čokoládu, vanilku, rozmixovaný banán, capuccino, kávu, kakao, kokos, ořechy,…

      Jinak moc děkuji za inspirativní stránky.

  • Marta:

    Paní Kláro,

    vaflovač zakoupen, za chvíli jdu na to a můžete za to Vy :-D. Ale nedá mi to, musím reagovat na text i jinak – když máte to přezkoušení :-D „děti samy“ ne děti sami.
    Pozdrav na kopec

    • Marto jasně, díky :-)) opraveno. Ale s tím vaflovačem, nene, svou karmu za pořízení snižuju, to souhlasím, ale abych si jí snižovala ještě vaším strojem, to už ne, to rozhodnutí bylo fakt vaše :-))) Hezký den.

  • danadufkova:

    Tak mám pocit, že je to všude stejné. Dětská očka jsou nejrozzářenější nad pořádnou porcí zmrzliny a ty naše je měly ještě trochu rozzářenější, když dostaly psa :-)

  • Veska:

    Bože dieta nedieta takový kornout bych si dala hned … a ještě plný zmrzliny a bez hnusů a kokosového tuku a kdoví ještě čeho ani nechci přemýšlet,prostě pravá a nešizená v pravém a nešizeném

  • lida:

    A to jsem si myslela, ze deti budou jen znat sama zdrava organicka jidla. Ha Ha To je ale porce

    • Jana:

      To ale JE zdravé jídlo!!!! Jednak není každý den a jednak neobsahuje NIC nezdravého – žádné éčka a jiné přídavné /náhražkové/ hnusy.

Přidejte komentář na natalie