Máte stále ještě na záhoně růžičkovou kapustu? Ona by tam podle všeho měla být. Je celkem teplo, hezky, nezavalily ji zatím přívaly sněhu, ideální rok. Podle všeho. Ale někdo už tam má jen trochu, protože kromě kapusty tam má také krávu, která utekla z ohrady. Krávy mají bohužel také rády růžičkovou kapustu, ale jsou solidární a něco nám nechávají. A tak toho využívám a rychle připravuju zcela jednoduché jídlo, sestávající z růžičkové kapusty, cibule, vlašských ořechů, oleje, zelenou petrželku, česnekové pasty a sýru jádel.
Nejprve oloupeme a na proučky nakrájíme cibuli. Vložíme ji na rozpálený tuk a osmahneme. Přidáme očištěnou a na půlky rozkrojenou růžičkovou kapustu a lžíci česnekové pasty a najemno nakrájenou zelenou petrželku. Kapustu dobře orestujeme, přilijeme skleničku vody a za občasného míchání necháme kapustu změknout. Ke konci přidáme na čtvrtky nakrájené vlašské ořechy. Jakmile je kapusta měkká, přidáme na kostičky nakrájený jádel. Podáváme s uvařenými a na oleji narychlo restovanými brambory.