Posts Tagged ‘Cuketa’
Protože je právě cuketová sezóna, a protože dostávám hodně dotazů na konkrétní recepty z cukety, a protože spoustu lidí nerado tráví čas psaním slova „cuketa“ do vyhledávacího políčka a neradi si je vyhledávají v jednotlivých rubrikách, vytvořila jsem stejně jako pro špenát a stejně jako je to pak v zimě v plánu pro všechnu ostatní zeleninu :-)), samotnou stránku pro cukety. Stránka je na horní liště pod vegerecepty,
zelenina, jednotlivé druhy zeleniny. Pevně doufám, že další druhy nebudou čekat až na zimu, ale v zimě nejpozději :-))
Není to rozděleno na sladké a slané, ale tím lépe- alespoń člověk, když bude hledat slanou, zaujme ho zcela neplánovaně nějaká sladká :-)). Přeji tedy všem veselé cuketování a díky i za případný nový recept, který nesmírně ráda vyzkouším.
A je to zase po roce tu. Náš narozeninový maraton dětí. Nejprve jsme si to, že nedostávají dárky, ale jsou hlava rodiny celkem dost chválili, teď je to rok od roku více a více náročné. Včera to byla jízda do mlýna, který zprovoznil vnuk původního majitele, který kdysi na stejném místě zakoupil chalupu a vystavěl z ní mlýn. Nejprve ho zavřeli na pět let Němci, za černé mletí, protože mlýn je v Sudetech a to měl dost štěstí, že rovnou nedostal kulku. Pak osvobodili Bayreuth, kde byl zavřený spojenecké jednotky a milý mlynář se vrátil domů. O pár let později ho zavřel bolševik a v osmašedesátém si mlýn mohly zpět koupit děti… to jen velmi krátký výcuc z poutavého vyprávění současného mlynáře,který se se ženou rozhodl, že dědečkův mlýn uvedou opět v provoz a i přes původní neznalost řemesla mlýnského, otevřeli krásnou expozici,na které je vidět spousta práce. Read the rest of this entry »














Komentáře
tohle jsem nikdy nedělala,takže si píšu recept a až dorostou cukety udělám,momentálně mám poslední dva kousky,ale spoustu malejch
jo a podobně dělám okurky ty obr přerostlé


Komentáře
Děkuji za super recepty z cukety, miluju jí, a docela mi i roste… Jen mě tady mate ten čtvrtlitr mléka…
Kam patří? já mám nejraději ještě horké koláče, buchty,…a k tomu studené mléko. jak je to u vás?
[1]: ,jasný, mléko jsem napsala až nakonec – to je tak, nepíšu to přímo, když vařím,ale až když je čas a někdy to prostě zpřeházím
,jasně, mléko má být do buchty, jak je to pak v receptu, do polevy už nee!
U nás je to tak, že mléko vychlazené k buchtě je ideální, popřípadě kakao a bílý kafe
cuketu jsem zatím ochutnala jen jednou a to od babičky, nějak zapečenou, byla dobrá :) ale teď o ní slyším hodně a tak mě celkem zajímá, jen jsem se na ni zatím ještě neodvážila, ale zaujali mne vaše recepty a tak se po nějaké poohlédnu
shodou okolností jsme cuketovou buchtu měli k snídani, ale bez polevy I tak byla dobrá (dělala tchýně a cokoliv co nemusím dělat já je výborné
), teď se mi dodělávají vafle, zítra budou k snídani se švestkovým povidlím
Mno a já jdu sekat trávu na seno
Aha, tak já ten recept četla snad třikrát, a toho mlíka jsem si nevšimla… to je mazec… Ale dneska ji jdu vyrábět…
Předevčírem jsem dělala podle vás sekanou z cukety, a je to mňamka
ale musím říct, že je opravdu lepší až když vychladne, ne chuťově, ale krájí se líp studenější, a když se pak jednotlivé plátky opečou, tak je ještě lepší, zařazuji mezi své oblíbené recepty…
[3]: Mě přijde ohromně výhodná – 700g cukety na 700g mouky. Jasný, je to hodně vody, ale stejně …
[4]: Určitě zkuste, dá se s tím velmi dobře pracovat..
[5]: Jsem si jistá, že i na tu bez polevy dojde a vafle bych si tedy dala – zrovna teď!
[6]: Souhlasím, ta sekaná je výborná – tímto ještě jednou děkuji Vesce za link na recept – taky mi přijde, že nejlepší varianta je studená nakrájená a pak opečená nebo napařená, ale k tomu u nás asi nikdy nedojde
Klárko, stavte se, mám tady poslední dvě vafle – klidně přenechám. I když jak tak koukám na tu frekvenci narozeninových dortů, tak už snad musíte mít sladkého doma po krk
