Posts Tagged ‘buchta’




Komentáře
Děkuji za super recepty z cukety, miluju jí, a docela mi i roste… Jen mě tady mate ten čtvrtlitr mléka…
Kam patří? já mám nejraději ještě horké koláče, buchty,…a k tomu studené mléko. jak je to u vás?
[1]: ,jasný, mléko jsem napsala až nakonec – to je tak, nepíšu to přímo, když vařím,ale až když je čas a někdy to prostě zpřeházím
,jasně, mléko má být do buchty, jak je to pak v receptu, do polevy už nee!
U nás je to tak, že mléko vychlazené k buchtě je ideální, popřípadě kakao a bílý kafe
cuketu jsem zatím ochutnala jen jednou a to od babičky, nějak zapečenou, byla dobrá :) ale teď o ní slyším hodně a tak mě celkem zajímá, jen jsem se na ni zatím ještě neodvážila, ale zaujali mne vaše recepty a tak se po nějaké poohlédnu
shodou okolností jsme cuketovou buchtu měli k snídani, ale bez polevy I tak byla dobrá (dělala tchýně a cokoliv co nemusím dělat já je výborné
), teď se mi dodělávají vafle, zítra budou k snídani se švestkovým povidlím
Mno a já jdu sekat trávu na seno
Aha, tak já ten recept četla snad třikrát, a toho mlíka jsem si nevšimla… to je mazec… Ale dneska ji jdu vyrábět…
Předevčírem jsem dělala podle vás sekanou z cukety, a je to mňamka
ale musím říct, že je opravdu lepší až když vychladne, ne chuťově, ale krájí se líp studenější, a když se pak jednotlivé plátky opečou, tak je ještě lepší, zařazuji mezi své oblíbené recepty…
[3]: Mě přijde ohromně výhodná – 700g cukety na 700g mouky. Jasný, je to hodně vody, ale stejně …
[4]: Určitě zkuste, dá se s tím velmi dobře pracovat..
[5]: Jsem si jistá, že i na tu bez polevy dojde a vafle bych si tedy dala – zrovna teď!
[6]: Souhlasím, ta sekaná je výborná – tímto ještě jednou děkuji Vesce za link na recept – taky mi přijde, že nejlepší varianta je studená nakrájená a pak opečená nebo napařená, ale k tomu u nás asi nikdy nedojde
Klárko, stavte se, mám tady poslední dvě vafle – klidně přenechám. I když jak tak koukám na tu frekvenci narozeninových dortů, tak už snad musíte mít sladkého doma po krk







Komentáře
Tištěnou formu receptu naleznete v knize Domácí pekař.






Komentáře
Tak do toho jdu, protože BABETA je snad jediný moučník, na který mám opravdu živé vzpomínky z mého dětství Z těch erárů to bylo totiž to nejlepší
[1]: No, mě nejvíc z toho, co nosili někteří státní zaměstnanci jako přilepšení domů, chutnal biskupský chlebíček, ale občas – velmi často – většinou se našel nějaký malý hajzlík, co voňoumal celou polevu !!!Takže jeden otevřel šuplík a tam bylo pět rozňoumaných biskupských chlebíčků !!! A pak že vedla Babeta !!!






Komentáře
Je to opravdu výborná buchta. Moje nejmladší sestra byla jako dítě hodně nemocná s velkou nechutí k jídlu. Jedla jen tuhle buchtu.